10 Mart 2017 Cuma

ÜRÜN DENEYİMLERİ

ÜRÜN DENEYİMLERİ,,

Ayak çatlakları neden olur?

Aşağıda evde uygulayabileceğiniz ayak tabanı çatlaklarına, ayak topuk çatlaklarına çözüm olabilecek önerileri derlemeye çalıştım. Ancak en son söyliyeceğimi en baştan söyliyeyim  Doktorların tavsiyesine göre ayaklarınıza ve topuk çatlaklarına hangi bakımı yaparsanız yapın, ardından mutlaka güzel bir ayak bakım kremi kullanmanız önerilir.
Bu noktada ben de sizlere sadece tek başına bile ayak tabanı çatlaklarına, egzemalara, topuk çatlaklarına çözüm olabilen, tamamen bitkisel Biobellinda ayak bakım kremini öneriyorum. Sadece Biobellinda ayak bakım kremi ile şifa bulan insanlar olduğunu biliyoruz. Ama ben size yine de diğer yardımcı yöntemleri de anlattım. Hangisini isterseniz uygulayabilirsiniz.
Ayaklarda genellikle taban ve topuk bölümünde meydana gelen çatlaklar her yaştan insan da görülebilir. Sadece yaş ilerledikçe daha çok ortaya çıkmaktadır. Nem eksikliği ayak çatlaklarının oluşmasının temel sebeplerinden biridir. Diğer nedenler ise uzun saatler ayakta kalmak, sert sabunlar, dehidratasyon şu demek oluyor ki sıvı kaybı, soğuk havalar, şişmanlık, doğru olmayan ayakkabı seçimi, sedef hastalığı, tiroid hastalığı, diyabet ve benzeri durumlardır. Bazı durumlarda ayaklardaki çatlaklar; ağrı ve kanama benzer biçimde sorunlara yol açarken kaşıntı, kırmızılı lekeler veya pul pul oluşan yamalar da görülebilir. Ayak tabanında oluşan çatlaklar enfeksiyona da niçin olabilir. Ayak çatlakları için bazı bitkisel ve doğal çözümler uygulanabilir.

Ayak çatlakları nasıl mı geçer: Ayak çatlaklarına bitkisel çözüm

1. Ayak çatlaklarına aspirin
Uyumadan önce yarım kova sıcak suya biraz sıvı sabun eklenir. Bir tane de kırılmış aspirin eklenir. Karıştırılır ve bu suda ayaklar yirmi dakika kadar bekletilir. Ölü cilt hücrelerinin giderilmesi için ardından ayak tabanı ponza taşı ile ovulur. Ovma işlemi nazikçe yapılmalıdır aksi halde ciltte tahriş oluşabilir. Son olarak ayaklar temiz su ile durulanır. Ayaklar iyice kurulandıktan sonra ayak kremi ya da nemlendirici uygulanır.
– Uygulamanın arkasından bir çift temiz pamuklu çorap giyilir. Bu nemin dağılmasını engeller ve ayakların yumuşamasını sağlar. Çatlak deriden kurtulana kadar işlem her gün uygulanır.
2. İçme suyu
Dehidratasyon kısaca sıvı kaybı da ayaklarda çatlakların oluşumu için bir neden olabilir. Bu nedenle vücudun de nemli tutulması için çaba sarf edilmelidir.
– daha çok su içilerek sıvı kaybının önüne geçilebilir. Her gün en az 9- 10 bardak su içilmesi tavsiye edilir. Su cildin yumuşamasını sağlar ve cildi elastiki tutmaya yardımcı olur. Su ile beraber daha yüksek su içinde ne olduğu olan sebze ve meyveler de tüketilebilir. Ayrıca çay, kahve  tüketimini sınırlandırmak gerekir. Bu tür içecekler sıvı kaybını artırır.
3. Topuk çatlaklarına limon
Limon suyu çok hafifçe, doğal, asidik bir özelliğe haizdir. Bu özelliği ile ayaklardaki kuru ve ölü deri hücrelerinden kurtulmaya destek sağlar.
– Sıcak suya biraz limon suyu eklenir. Bu su içerisinde bir kaç dakikalığına ayaklar ıslatılır ve sonrasında yumuşak bir fırça yardımıyla nazikçe fırçalanır.
– ardından ayaklar yıkanır ve iyice kurulanır. Hafifçe bir nemlendirici ya da ayak kremi uygulanabilir.
– Papaya ve limon suyu karışımı yapılarak da işlem uygulanabilir. Bu karışım çatlak topuklar ve ayak tabanı üzerine uygulanır. Arkasından cilt ılık su ile durulanır. On beş dakika süresince karışım cilt üzerinde bekletilmelidir. Uygulama pozitif yönde sonuçlar elde etmek için haftada bir kez yapılmalıdır.
4. Muz
– Bir ya da iki tane olgunlaşmış muz alınır ve kalınca dilimler halinde kesilir. Peşinden bir hamur oluşturmak üzere bir karıştırıcıda karıştırılır.
– Ayaklar üzerine uygulanan bu karışım on- on beş dakika kadar ciltte bekletilir. Arkasından ayaklar ılık su ve soğuk su ile iyice yıkanır. Her gün içerisinde işlem tekrarlanmalıdır. Muz kullanmak yerine, olgun papaya da kullanılabilir. Ayaklarınız için mutlaka bir ayak bakım kremi uygulamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

5. Parafin mumu
Ayak çatlaklarını iyileştirmek için parafin balmumu da kullanılabilir.
– Parafin mumu biraz hardal yağı ya da hindistan cevizi yağı karıştırılarak mümkün olduğunca yumuşak bir hamur haline getirilir. Ayaklarda kuruma ve çatlama görülen bölgelere uygulanarak bu alanlar iyice ovulur. Uygulamanın yatmadan hemen önce yapılması önerilir. Arkasından bir çorap giyilerek nem cilde hapsedilir. Ertesi sabah ayak tabanları yumuşacık olacaktır. İşlem pozitif yönde sonuç alınıncaya kadar her gün tekrarlanması gerekir.
6. Topuk çatlakları ve gliserin
Gliserin de çatlak topuklar ve çatlak ayakları iyileşmek için kullanılabilir.
– İlk olarak, gliserin ve gülsuyu karışımı yapılabilir. Bu karışım topuklar üzerine her gün uygulanır. Yaklaşık iki hafta süreyle her gün düzenli olarak yapıldığında yumuşak ve pürüzsüz bir cilt elde edilebilir.
– Gliserin, gül suyu ham tuz ve limon suyu ılık suya eklemek de başka bir seçenektir. Çatlamış ayaklar bu sıcak suda on dakika bekletilir. Sonra çatlamış alanlar bir ponza taşı ile fırçalanır. Son olarak ayaklar yıkanır ve iyice kurulanır. Üzerine birazcık gliserin uygulanır. Gliserinden sonra çorap giyilir. Bu uygulama yedi gün boyunca düzenli olarak yapılmalıdır.
7. Bal
Bal genel cilt sağlığı için etkili olmasıyla birlikte çatlamış ayakların tedavi edilmesi için de kullanılabilir.
– 10 dakika civarında ayaklar sıcak su ve bal karışımında bekletilebilir. Bu işlem kuruluğun giderilmesine destek verir ve ayak derisinin yumuşamasını sağlar. Derinin esnekliğini oldukça iyi bir şekilde korur.
– Başka bir seçenek de elma sirkesi, bal ve pirinç unu karışımıdır. Bir avuç dolusu ince pirinç unu, birkaç kaşık çiğ bal ve elma suyu ile karıştırılır. Kalınca bir hamur haline getirmek için karışıma birazcık da sirke eklenir. Karışım içerisine bir çorba kaşığı zeytinyağı da eklenebilir. Temizlenmiş ve yıkanmış olan ayak tabanları üzerine elde edilen hamur uygulanır ve ayaklara birkaç dakika hafifçe olmak üzere masaj yapılır. İşlem yapıldıktan  sonra ayaklar ılık su ile güzelce yıkanır. Bu işlem ayakların yumuşamasını sağlarken cildi nemlendirir.
8. Ayak çatlaklarına vazelin
Vazelin ayaklara uygulanmış olduğunda rutubet seviyesini korumaya yardımcı olmaktadır ve bundan dolayı çatlamış ayakların iyileştirilmesi için kullanılabilir.
– Yatmadan önce vazelin ayaklara kalın bir katman halinde uygulanır. Arkasından nemin cilde derinlemesine nüfuz etmesi için temiz çorap giyilir.
– Başka bir seçenek de vazelin ile limon suyunu karıştırmaktır. Bu karışım kuruyan ve çatlamış ayak tabanlarına uygulanır. Uygulamadan önce ayaklar yıkanmalı ve iyice kurutulmalıdır. Bu uygulama her gün yapılabilir.
9. Ayaklara zeytinyağı
– birazcık sızma zeytinyağı bir pamuk yardımıyla ayağa uygulanır ve dairesel bir hareketle ayaklara beş ya da on dakika boyunca hafifçeçe masaj yapılır. Ardından kalınca pamuklu çorap giyilir. Bu ayak çatlaklarını iyileştirmek için kullanılan en basit çözümdür. Bir saat sonra ayaklar yıkanır.
– ayrıca zeytinyağı yardımıyla oldukça etkili bir nemlendirici krem de yapılabilir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı birkaç damla limon yağı veya lavanta yağı ve su ile eşit miktarlarda karıştırılır. İyice karıştırıldıktan sonra ayaklara her gün uygulanabilir.
10. Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi ve jojoba yağı ile yapılan krem ve losyonlar da ayak çatlakları için kullanılabilir. Yulaf ezmesi ve jojoba yağı ayakların rutubet seviyesini korumaya yardımcı olan özellikler içerir.
– Bir çorba kaşığı toz yulaf ezmesi kalın bir hamur harcı yapmak için birazcık jojoba yağı ile karıştırılır. Hamur harcı çatlamış alanlara uygulanır. Otuz dakika kadar bekletildikten sonrasında soğuk su ile durulanır. Ayaklar iyice kurulanır. Çatlaklar tamamen geçene kadar işlem her gün uygulanabilir.
Topuklarda ve ayak tabanında ve görülen çatlaklar için tüm bu bitkisel çözümler uygulanabilir. Sadece bu çözümlere rağmen çatlaklar geçmiyorsa probleminin tam olarak nedenini bulmak ve uygun tedavi yöntemlerini geliştirmek için bir doktora görünmek gerekmektedir.
Biobellinda ayak bakım kremi ile kullananlardan edindiğimiz tecrübelere göre, düzenli kullandığınızda kesinlikle çözüm olacağı kanaatindeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder